• Våga tänka långsiktigt

    2 minuter läsning + 7 minuter uppgift

När Kanosuke Matsushita grundade Panasonic la han upp en 250-årsplan för sitt företag. Den långa tidsperioden delades sedan in i tio cykler om vardera 25 år. 25-årsplanen delades i sin tur in i tre faser: Tio års uppbyggnad, tio år aktiv fas och slutligen en femårig fullbordad fas.

Med en så långsiktig vision blir det nödvändigt att hela tiden tänka på vad du ska göra i framtiden. Allt börjar med visionen. Om du inte vet ditt drömläge, hur ska du då veta i vilken riktning du ska leda dina medarbetare.

Alla arbetsplatser skulle må bra av att titta bortom nästa bokslut. Det som är lönsamt just nu, är inte alltid lönsamt i längden.

Medarbetarna kommer alltid vara den viktigaste byggstenen för att lyckas. Se dina medarbetare som en långsiktig investering. I grund och botten handlar ett hållbart ledarskap om att ta långsiktigt ansvar och se på en verksamhet med många års perspektiv.

Uppgift

Samhallmetoden fascinerar människor över hela världen. Varje vecka kommer förfrågningar från länder som vill lära sig mer. Nu har du, under sju veckor, fått möjlighet att lära dig mer om de steg som ingår i metoden.

Din sista uppgift blir att gå igenom dina anteckningar.

  • Fundera på hur du själv och ditt eget tankemönster har utvecklats?

  • Vilka förändringar vill du genomföra på ditt företag?

Avsluta med att lista minst tre förändringar som du ska genomföra inom de kommande sex månaderna.

Lycka till! Och kom ihåg vad Astrid Lindgren brukade säga:

”Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa
utan bara en liten lort.”

ASTRID LINDGREN

Observera att personerna på bilderna inte har något med texten att göra.